Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 3 March 2011

saya dan jentera....

assalamualaikum semua...

pekabar? harap2 sihat la kan..
saya pun x baper sihat, keANGINan yang melampau...
pelik jugak, selalu pun mmg badan banyak angin, tp xde la teruk macam sekarang...
lepas kawen ni, xleh nak skip makan pun, klu x mesti malam2 wat hal...
cian kat inchik asben melayan kerenah bini yang ntah apa2 ni...

arini saya nak berkongsi cerita mengenai tempat kerja saya...
IADA KETARA, mungkin ada yang penah dengar & tau apa tempat ni, tp rasanya ramai yang xtau, kan...
IADA (integrated agriculture development area) ni bawah kementerian pertanian & industri asas tani (MOA) dalam bahagian industri padi beras (IPB). Kalau nak tau lg details, masuk website.www.moa.gov.my... hehehe...

dekat KETARA ni, jawatan saya ketua bahagian kejenteraan pertanian, bahagian yang paling ramai staf, cuma ada 2 orang staf pompuan (campur saya 3 orang la)... memang sangat tough la bahagian ni...
masa kat UPM dulu, memang la belajar gak pasal jentera ni, tapi bukannya nak amek berat sangat pun...
sekali, dapat keje gomen, kena jaga jentera plak... padan muka... huhuhu

okla, xnak bebel panjang2...
saya nak tunjuk antara jentera2 yang ada kat tempat saya..

ni Box Leveller. kitorang guna untuk buat perataan tanah sawah.

staf saya tengah wat demo kat petak sawah

transplanter ni mungkin agak familiar kan...
tengok camne dia cedung anak padi...


yang macam kepak burung ni nama Multipurpose highclearance tractor.

digunakan untuk meracun & membaja...


demo dari ACM ni...
ni plak Bailler Machine jenama FERABOLI
ni la fungsi dia-mengumpul jerami.






gambar2 ni saya amik daripada simpanan yang ada kat saya, jadi tolong abailkan tarikh pada gambar... malas la nak edit, amik terus jer...

da 1 tahun 4 bulan saya kat cni, banyak lagi yang perlu saya belajar...
hehehe...

yang pasti KETARA ni la tempat pertemuan saya ngan encik asben, sehinggalah kami selamat disatukan... =)

7 comments:

  1. Tahun berapa belajar UPM ?

    ReplyDelete
  2. BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

    VENUE 1: SHAH ALAM
    DATE: 26TH MARCH 2011
    FEES: RM350/PERSON

    VENUE 2: JB
    DATE: 17TH APRIL 2011
    FEES: RM350/PERSON

    VENUE 3:SABAH
    DATE: 24TH APRIL 2011
    FEES: RM400/PERSON



    SYLLABUS:

    **INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
    **ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
    **FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
    **SHADING & CONTOURING
    **EYEBROW SHAPING
    **2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
    **MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

    HOW TO REGISTER??
    SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

    and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
    1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

    ***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
    *****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
    *****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

    MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
    ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)

    CONTACTS: 016-2128740
    FB: EYRA RIZAL

    ReplyDelete
  3. wanie..best kan kerja yang mencabar..kat plpp mencabar dengan kerenah orang jer...heheheh..apepun tahniah..dah kawin..hehehehehhe

    ReplyDelete
  4. hehehe... memang sgt mencabar, tapi ok la...
    at least dapat timaba pengalaman...
    thanx k. aini, doa2 kan kami cepat dapat baby... hehehe

    ReplyDelete

There was an error in this gadget