Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 7 July 2014

Set Berpuasa yang Superbbb!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kisah benar...❤️❤️❤️

Jumaat lepas, pukul 515 pagi baru saya tersedar untuk sahur.. 
memang kelam kabut campur dengan 'blurr' sekejap memikirkan menu nak sahur. 
Nak makan nasi memang x sempat dah la, kan... 

Jadi, Menu ringkas & cepat untuk sahur susu segar + ESP + milkshake & kurma..

Alhamdulillah, saya berjaya menjalankan rutin mengepam (rutin wajib kat pejabat sekarang ni) & boleh masuk ladang kutip buah mesta & rambutan yang dah mula masak ... 

Sekarang ni memang menu sahur saya cuma minum ESP & Mealshake pun cukup memadai... 
Perfomance drink (PD) pulak memang minum dari lepas berbuka...
Badan pun rasa ringan jer...

**baru hari kesembilan puasa dah terbabas sahur, tapi Alhamdulillah, badan masih lagi segar, perut pun x berangin (saya memang ada masalah angin yang kritikal) walaupun makanan terakhir yang masuk perut pukul 8 malam tadi. Agaknya berkat pengambilan vitamin Shaklee tanpa lelah... ^_^

Set untuk berpuasa Shaklee terdiri daripada Energizing Soy Protein (ESP), Performance Drink (PD) dan Mealshakes.

ESP~~ bantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan yang berprotein tinggi dapat membantu mengurangkan rasa lapar kerana kadar penyerapan dan pencernaan lebih lama berbanding makanan yang tinggi karbohidrat.

PD~~ Bantu mencegah penyahhidratan, mengurangkan kehausan, dan melembapkan kulit untuk kelihatan muda. PD juga terbuktisecara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Mealshake~~menyediakan 24 vitamin, mineral dan zat perlu. Mealshake membantu membekalkan nutrisi kepada sel tubuh, kaya dengan protein ( tidak mengandungi laktosa).






Nor Hazwani binti Abdul Aziz
wanieaziz_leo@yahoo.com
SID 911454
013-9657293
COD Temerloh, Chenor

Monday, 19 May 2014

Alamat

Assalamualaikum...

Dulu alamat saya http://zawanieleo.blogspot.com

Ni alamat baru saya http://hazwaniazlia.blogspot.com

Kehamilan & makanan tambahan

Assalamualaikum semua...

Arini terpaksa post guna henpon sebab laptop inchik hubby guna bawak gi seminar.. Huhu... 

Kehamilan kali kedua ni saya memang awal2 lagi dah berjanji dengan diri sendiri nak pastikan kesihatan tip top sampai ke hari bersalin. Sebabnya taknak lagi apa yang terjadi semasa bersalinkan Amsyar berulang. Nanti saya kongsikan pengalaman bersalinkan amsyar, walaupun dah 2 tahun berlalu saya x penah lupakan kenangan itu...

Ok, back to the story...

Bila saya dapat tau saya pregnen lagi, mula2 sekali saya aim nak makan suplemen & pastikan saya sentiasa sihat & cergas. Dan, pilihan saya semestinya SHAKLEE. Bila berwassap dengan Eda & pikir punya pikir, bincang ngan inchik hubby, saya ambil keputusan untuk menjadi ahli Shaklee. Niat asal memang untuk diri sendiri & keluarga jer, bila dah jadi ahli kawan2 opis pun tumpang sekali beli suplemen.. 

Saya memang x pernah terlupa makan suplemen ni, pegi kursus, mesyuarat, lawatan ladang, semua aktiviti saya angkut. Memang tiap kali keluar opis 2 benda yang mesti saya bawak pillbox & botol air.. Alhamdulillah, berkat ketekunan  & komitmen, saya kekal cergas hingga ke akhir kehamilan. Bahkan saya mampu lagi meronda kawasan ladang ketika minggu ke 36, jalan kaki lagi tau. Bila pergi check up kak KK plak, misi selalu puji hb cantik, berat naik normal, malah menggalakkan untuk teruskan dengan suplemen shaklee, memang x bg langsung vitamin klinik.. Hehe..

Inilah set yang menjadi teman baik saya sepanjang mengandung. Sekarang ni masih lagi setia dengan semua suplemen ni, tapi ada tambahan untuk menyusu plak.. Hehe...




Nor Hazwani Abdul Aziz
SID 911454
There was an error in this gadget