Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 23 June 2011

assalamualaikum semua............

huhuhu... mud nak update blog menurun dengan jayanya....
kemalasan melampau2, biarpun banyak yang nak dikongsi bersama...

biarpun da basi, saya still nak kongsi jugak.... 
mula ngan akhir bulan 5 lepas, weekend saya memang terisi dengan penuh aktiviti....
penat memang x leh nak cakap la, manusia kan, bukannya robot... huhuhu

adik laki saya yang bongsu dapat masuk asasi uia, kena daftar 30 Mei lepas, 
da nak masuk sebulan pun dia kat sana..

disebabkan saya da janji ngan adik kalau dia dapat sambung belajar jauh dari umah, saya nak antar,
so, kena la tunaikan janji... baiknya la kakak ni....kikiki

cukup la saya sorang jer yang rasa perasaan sedih bila ari pendaftaran kat UPM diantar oleh sepupu jer, 
mak x datang, sebab masa tu ayah sakit, adik pun kecil lagi.... jadi saya xnak adik2 saya merasai perkara yang sama..  tu janji saya, insyaAllah, saya sedaya upaya akan cuba tunaikan...

so, pagi jumaat, 27 mei tu saya ngan hubby crive balik sik, kul 4 sampai umah, lepak2 borak2 ngan mak....

da ilang ckit penat, tiba2 mak cakap  
"tengok kaki mak kena kaca"

terkejut saya, "oooooooooo, patut la dari tadi lagi dok tutup ngan ken batik...." apa lagi, berbakul jugak la leteran saya kat mak.....
 " awat mak x habaq kat k.long, macam mana boleh kena, dok pi men kat mana la sampai kena kaca ni.... bla...bla... bla..." 
mak sengih macam kerang busyuk ja dengaq anak sulung dia berletiaq....

teruk jugak la mak kena kaca, kena jahit 3 jarum, 
tapi tetap semangat nak gi jalan2 kat KL & terengganu...
hahaha....

mak memang camtu, da 3 hari kena kaca baru nak gtau, tu pun tunggu kami sampai kat umah dulu....
dulu2 masa arwah ayah ada pun sama, kalau ada kematian @ sedara yang sakit,
jangan harap la nak gtau kat saya, takut anak sulung dia susah hati....
hehehe....

pagi sabtu kami gerak ke KL, penuh kete saya yang chumell macam tuan dia tu... 
seb baik la amik kete yang besaq jugak, kalau x, memang ada yang kena tinggal la... 
kitorang sampai kat umah makngah kat kajang dalam kul 6, 
lama x masuk KL, pening jugak nak cari jalan, seb baik la berjaya sampai ngan jayanya... 
tu pun puas la gaduh2 ngan hubby pasal jalan2 yang nak masuk.... hehehe 
selama ni gi KL nek bas, tiba2 bawak kete sendiri, memang failed la jalan....

ahad kat kajang, ari untuk rehat2 & cari barang keperluan untuk adik...
isnin pagi gi daftar adik, lagi sekali gaduh2 ngan hubby cari jalan ke UIA PJ... 
isy3, teruk tul wanie ni, nak pi UIA pun x reti... huhuhu....

alhamdulillah, selesai daftar semua, antaq adik gi hostel, 
jauh pulak hostel dia, kami pun jalan terkedek2 bawak barang... 
cian kat mak, da ler kaki sakit, kena jalan jauh plak.. 
dah tu, tangga hostel pun muat2 sorang nek jer.... 
sampai kat tingkat 2 ada orang tegur mak 
"antar CUCU ke?" 
mak senyum jer.... 
apa lagi, kami 4 beradik gelak x hengat la... 
mak saya yang chumel tu da nampak macam nenek orang da.... kikiki.... 
agaknya sebab orang tu tengok adik pimpin tangan mak kot, tu yang dia ingat NENEK....

settle semua, kami pun nak gerak balik jerteh.... 

terjumpak ngan urusetia pendaftaran kat lobi hostel 
"ada apa2 aktiviti lagi ke pasni?"

"xde dah, kalau PUAN nak bawak ANAK PUAN keluar makan boleh la, 
tapi kena masuk semula sebelum pukul 6 petang...."

"eh, bukan ANAK la, ni ADIK saya"

adoiiiiiiiiiiiiiii. x pasal2 ceq ni jadi mak budak plak.... huhuhu...

giliran saya plak digelakkan oleh mak, adik2 & hubby.... huhuhu....





to be continue..... hahaha.... panjangnya ceq menaip arini....




p/s:::::::::malam ni balik perlis, ayah da tepon suruh balik makan durian.... oooooo, heavennya rasa....


2 comments:

There was an error in this gadget